Strategic irrigation against apple scab (Venturia inaequalis)

Research output: Contribution to conferencePosterResearch

Standard

Strategic irrigation against apple scab (Venturia inaequalis). / Korsgaard, Maren.

2012. Poster session presented at 15th International Conference on Organic Fruit-Growing, Stuttgart, Germany.

Research output: Contribution to conferencePosterResearch

Harvard

Korsgaard, M 2012, 'Strategic irrigation against apple scab (Venturia inaequalis)', 15th International Conference on Organic Fruit-Growing, Stuttgart, Germany, 20/02/2012 - 22/02/2012.

APA

Korsgaard, M. (2012). Strategic irrigation against apple scab (Venturia inaequalis). Poster session presented at 15th International Conference on Organic Fruit-Growing, Stuttgart, Germany.

Vancouver

Korsgaard M. Strategic irrigation against apple scab (Venturia inaequalis). 2012. Poster session presented at 15th International Conference on Organic Fruit-Growing, Stuttgart, Germany.

Author

Korsgaard, Maren. / Strategic irrigation against apple scab (Venturia inaequalis). Poster session presented at 15th International Conference on Organic Fruit-Growing, Stuttgart, Germany.1 p.

Bibtex

@conference{42c0db9a4d874e569b185a310d53faa3,
title = "Strategic irrigation against apple scab (Venturia inaequalis)",
abstract = "I Danmark er der flere {\o}kologiske frugtplantager, der slet ikke anvender spr{\o}jtning, og de ¿¿s{\o}ger spr{\o}jtefri metoder til at forhindre {\ae}bleskurv. I denne pilotunders{\o}gelse blev vanding p{\aa} strategiske tidspunkter testet til forebyggelse af skurv-infektion. I april-juni 2011 i fem {\o}kologiske frugtplantager vandede vi plantagens jordoverflade for at tvinge ascosporer til udl{\o}sning. Vi vandede med mindst 0,2 mm af vand i t{\o}rre perioder, mindst 12 timer f{\o}r vejrudsigten lovede regn. Ideen var at t{\o}mme bestanden af ¿¿ascosporer i t{\o}rre perioder, s{\aa} de ville t{\o}rre ud, uden at inficere bladene. For at finde de bedste strategiske tidspunkter for vanding, brugte vi den lokale vejrudsigt og skurv-varslingsprogrammet Rimpro baseret p{\aa} data fra klimastationer placeret i fors{\o}gsplantagerne. I dette f{\o}rste fors{\o}gs{\aa}r oplevede vi problemer med at sprede vandet j{\ae}vnt. En vandvogn viste sig at virke bedre end sprinklere. Vi fandt, at vanding resulterede i ascospore-frigivelse, men virkningen p{\aa} skurv-angrebet var ikke signifikant. Vi oplevede ogs{\aa}, at frugtavlerne fandt denne m{\aa}de at forhindre skurv meget interessant og let at udf{\o}re. Pilotfors{\o}get blev finansieret af {"}Fonden for {\O}kologisk Landbrug{"}, og i 2011 blev det udf{\o}rt af {\O}kologisk R{\aa}dgivning. Fors{\o}gene forts{\ae}tter i 2012 og 2013 ved K{\o}benhavns Universitet.",
keywords = "???Svampesygdomme i planter???, {\O}kologisk frugtavl, Forebyggelse, Venturia inaequalis, {\AE}bleskurv",
author = "Maren Korsgaard",
year = "2012",
language = "English",
note = "null ; Conference date: 20-02-2012 Through 22-02-2012",

}

RIS

TY - CONF

T1 - Strategic irrigation against apple scab (Venturia inaequalis)

AU - Korsgaard, Maren

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - I Danmark er der flere økologiske frugtplantager, der slet ikke anvender sprøjtning, og de ¿¿søger sprøjtefri metoder til at forhindre æbleskurv. I denne pilotundersøgelse blev vanding på strategiske tidspunkter testet til forebyggelse af skurv-infektion. I april-juni 2011 i fem økologiske frugtplantager vandede vi plantagens jordoverflade for at tvinge ascosporer til udløsning. Vi vandede med mindst 0,2 mm af vand i tørre perioder, mindst 12 timer før vejrudsigten lovede regn. Ideen var at tømme bestanden af ¿¿ascosporer i tørre perioder, så de ville tørre ud, uden at inficere bladene. For at finde de bedste strategiske tidspunkter for vanding, brugte vi den lokale vejrudsigt og skurv-varslingsprogrammet Rimpro baseret på data fra klimastationer placeret i forsøgsplantagerne. I dette første forsøgsår oplevede vi problemer med at sprede vandet jævnt. En vandvogn viste sig at virke bedre end sprinklere. Vi fandt, at vanding resulterede i ascospore-frigivelse, men virkningen på skurv-angrebet var ikke signifikant. Vi oplevede også, at frugtavlerne fandt denne måde at forhindre skurv meget interessant og let at udføre. Pilotforsøget blev finansieret af "Fonden for Økologisk Landbrug", og i 2011 blev det udført af Økologisk Rådgivning. Forsøgene fortsætter i 2012 og 2013 ved Københavns Universitet.

AB - I Danmark er der flere økologiske frugtplantager, der slet ikke anvender sprøjtning, og de ¿¿søger sprøjtefri metoder til at forhindre æbleskurv. I denne pilotundersøgelse blev vanding på strategiske tidspunkter testet til forebyggelse af skurv-infektion. I april-juni 2011 i fem økologiske frugtplantager vandede vi plantagens jordoverflade for at tvinge ascosporer til udløsning. Vi vandede med mindst 0,2 mm af vand i tørre perioder, mindst 12 timer før vejrudsigten lovede regn. Ideen var at tømme bestanden af ¿¿ascosporer i tørre perioder, så de ville tørre ud, uden at inficere bladene. For at finde de bedste strategiske tidspunkter for vanding, brugte vi den lokale vejrudsigt og skurv-varslingsprogrammet Rimpro baseret på data fra klimastationer placeret i forsøgsplantagerne. I dette første forsøgsår oplevede vi problemer med at sprede vandet jævnt. En vandvogn viste sig at virke bedre end sprinklere. Vi fandt, at vanding resulterede i ascospore-frigivelse, men virkningen på skurv-angrebet var ikke signifikant. Vi oplevede også, at frugtavlerne fandt denne måde at forhindre skurv meget interessant og let at udføre. Pilotforsøget blev finansieret af "Fonden for Økologisk Landbrug", og i 2011 blev det udført af Økologisk Rådgivning. Forsøgene fortsætter i 2012 og 2013 ved Københavns Universitet.

KW - ???Svampesygdomme i planter???

KW - Økologisk frugtavl

KW - Forebyggelse

KW - Venturia inaequalis

KW - Æbleskurv

M3 - Poster

Y2 - 20 February 2012 through 22 February 2012

ER -

ID: 44067935