Ulighed i sundhed: en særlig nordisk udfordring?

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

Ulighed i sundhed : en særlig nordisk udfordring? / Diderichsen, Finn.

In: Socialmedicinsk Tidskrift, Vol. 93, No. 5, 2016, p. 485-491.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Diderichsen, F 2016, 'Ulighed i sundhed: en særlig nordisk udfordring?', Socialmedicinsk Tidskrift, vol. 93, no. 5, pp. 485-491.

APA

Diderichsen, F. (2016). Ulighed i sundhed: en særlig nordisk udfordring? Socialmedicinsk Tidskrift, 93(5), 485-491.

Vancouver

Diderichsen F. Ulighed i sundhed: en særlig nordisk udfordring? Socialmedicinsk Tidskrift. 2016;93(5):485-491.

Author

Diderichsen, Finn. / Ulighed i sundhed : en særlig nordisk udfordring?. In: Socialmedicinsk Tidskrift. 2016 ; Vol. 93, No. 5. pp. 485-491.

Bibtex

@article{a7b3ce730f83428f94f90bdcb3fb1e8e,
title = "Ulighed i sundhed: en s{\ae}rlig nordisk udfordring?",
abstract = "Ulighed i sundhed er af Bo K{\"o}nberg blevet l{\o}ftet frem som et s{\ae}rligt nordisk samarbejdsomr{\aa}de. Den nordiske velf{\ae}rdsstat st{\aa}r og falder med en h{\o}j besk{\ae}ftigelse, men ulighed i sundhed handler om en alt st{\ae}rkere kobling mel-lem kort uddannelse, ingen eller usikker besk{\ae}ftigelse og d{\aa}rligt helbred. Og det skaber vanskeligheder for den velf{\ae}rdsstat som med sociale investeringer vil satse p{\aa} en sund og veluddannet befolkning. For uddannelse h{\ae}mmes af d{\aa}rligt helbred og rehabilitering h{\ae}mmes af en d{\aa}rlig uddannelse. Sociale investeringer kan {\o}ge den sociale mobilitet men om ikke ulighed i levevilk{\aa}r mindskes, s{\aa} handler social mobilitet om lige muligheder til at opn{\aa} ulige levevilk{\aa}r og helbred. Og om ikke ressourcer til skole og sundhedsv{\ae}sen fordeles mere efter behov og mindre i forhold til eftersp{\o}rgsel kan den onde cirkel af kort uddannelse, d{\aa}rlig helbred og usikker besk{\ae}ftigelse ikke brydes.",
author = "Finn Diderichsen",
year = "2016",
language = "Dansk",
volume = "93",
pages = "485--491",
journal = "Socialmedicinsk Tidskrift",
issn = "0037-833X",
publisher = "Stiftelsen Socialmedicinsk Tidskrift",
number = "5",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Ulighed i sundhed

T2 - en særlig nordisk udfordring?

AU - Diderichsen, Finn

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Ulighed i sundhed er af Bo Könberg blevet løftet frem som et særligt nordisk samarbejdsområde. Den nordiske velfærdsstat står og falder med en høj beskæftigelse, men ulighed i sundhed handler om en alt stærkere kobling mel-lem kort uddannelse, ingen eller usikker beskæftigelse og dårligt helbred. Og det skaber vanskeligheder for den velfærdsstat som med sociale investeringer vil satse på en sund og veluddannet befolkning. For uddannelse hæmmes af dårligt helbred og rehabilitering hæmmes af en dårlig uddannelse. Sociale investeringer kan øge den sociale mobilitet men om ikke ulighed i levevilkår mindskes, så handler social mobilitet om lige muligheder til at opnå ulige levevilkår og helbred. Og om ikke ressourcer til skole og sundhedsvæsen fordeles mere efter behov og mindre i forhold til efterspørgsel kan den onde cirkel af kort uddannelse, dårlig helbred og usikker beskæftigelse ikke brydes.

AB - Ulighed i sundhed er af Bo Könberg blevet løftet frem som et særligt nordisk samarbejdsområde. Den nordiske velfærdsstat står og falder med en høj beskæftigelse, men ulighed i sundhed handler om en alt stærkere kobling mel-lem kort uddannelse, ingen eller usikker beskæftigelse og dårligt helbred. Og det skaber vanskeligheder for den velfærdsstat som med sociale investeringer vil satse på en sund og veluddannet befolkning. For uddannelse hæmmes af dårligt helbred og rehabilitering hæmmes af en dårlig uddannelse. Sociale investeringer kan øge den sociale mobilitet men om ikke ulighed i levevilkår mindskes, så handler social mobilitet om lige muligheder til at opnå ulige levevilkår og helbred. Og om ikke ressourcer til skole og sundhedsvæsen fordeles mere efter behov og mindre i forhold til efterspørgsel kan den onde cirkel af kort uddannelse, dårlig helbred og usikker beskæftigelse ikke brydes.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 93

SP - 485

EP - 491

JO - Socialmedicinsk Tidskrift

JF - Socialmedicinsk Tidskrift

SN - 0037-833X

IS - 5

ER -

ID: 168310353