Forbrydelser mod statens sikkerhed: Videregivelse af kvalificerede statshemmeligheder

Research output: Contribution to journalJournal articlepeer-review

Standard

Forbrydelser mod statens sikkerhed : Videregivelse af kvalificerede statshemmeligheder. / Vestergaard, Jørn.

In: Juristen, No. 3, 2022, p. 140-151.

Research output: Contribution to journalJournal articlepeer-review

Harvard

Vestergaard, J 2022, 'Forbrydelser mod statens sikkerhed: Videregivelse af kvalificerede statshemmeligheder', Juristen, no. 3, pp. 140-151.

APA

Vestergaard, J. (2022). Forbrydelser mod statens sikkerhed: Videregivelse af kvalificerede statshemmeligheder. Juristen, (3), 140-151.

Vancouver

Vestergaard J. Forbrydelser mod statens sikkerhed: Videregivelse af kvalificerede statshemmeligheder. Juristen. 2022;(3):140-151.

Author

Vestergaard, Jørn. / Forbrydelser mod statens sikkerhed : Videregivelse af kvalificerede statshemmeligheder. In: Juristen. 2022 ; No. 3. pp. 140-151.

Bibtex

@article{821fb920f2e940e6a4311398decf5e89,
title = "Forbrydelser mod statens sikkerhed: Videregivelse af kvalificerede statshemmeligheder",
abstract = "I den s{\aa}kaldte FE-sag om forhold i Forsvarets Efterretningstjeneste indg{\aa}r der anklager om l{\ae}k af kvalificerede statshemmeligheder. Der er rejst sigtelse for overtr{\ae}delse af straffelovens § 109 mod den hidtidige chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og mod en tidligere forsvarsminister, som fortsat er medlem af Folketinget. Paragraffens fortolkning har givet anledning til tvivl. I artiklen belyses dens oprindelse og r{\ae}kkevidde. Det p{\aa}vises, at den har et sn{\ae}vert anvendelsesomr{\aa}de. ",
keywords = "Det Juridiske Fakultet, strafferet, statsforbrydelser, statshemmeligheder, efterretningsvirksomhed, parlamentarisk immunitet, p{\aa}talekompetence, anklagemyndigheden, kabelsamarbejde, tavshedspligt, informationsfrihed",
author = "J{\o}rn Vestergaard",
year = "2022",
language = "Dansk",
pages = "140--151",
journal = "Juristen",
issn = "0107-699X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Forbrydelser mod statens sikkerhed

T2 - Videregivelse af kvalificerede statshemmeligheder

AU - Vestergaard, Jørn

PY - 2022

Y1 - 2022

N2 - I den såkaldte FE-sag om forhold i Forsvarets Efterretningstjeneste indgår der anklager om læk af kvalificerede statshemmeligheder. Der er rejst sigtelse for overtrædelse af straffelovens § 109 mod den hidtidige chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og mod en tidligere forsvarsminister, som fortsat er medlem af Folketinget. Paragraffens fortolkning har givet anledning til tvivl. I artiklen belyses dens oprindelse og rækkevidde. Det påvises, at den har et snævert anvendelsesområde.

AB - I den såkaldte FE-sag om forhold i Forsvarets Efterretningstjeneste indgår der anklager om læk af kvalificerede statshemmeligheder. Der er rejst sigtelse for overtrædelse af straffelovens § 109 mod den hidtidige chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og mod en tidligere forsvarsminister, som fortsat er medlem af Folketinget. Paragraffens fortolkning har givet anledning til tvivl. I artiklen belyses dens oprindelse og rækkevidde. Det påvises, at den har et snævert anvendelsesområde.

KW - Det Juridiske Fakultet

KW - strafferet

KW - statsforbrydelser

KW - statshemmeligheder

KW - efterretningsvirksomhed

KW - parlamentarisk immunitet

KW - påtalekompetence

KW - anklagemyndigheden

KW - kabelsamarbejde

KW - tavshedspligt

KW - informationsfrihed

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 140

EP - 151

JO - Juristen

JF - Juristen

SN - 0107-699X

IS - 3

ER -

ID: 313941187