Med ord og ikke med slag: Teologi og historieskrivning i Henrik af Letlands krønike (ca. 1227)

Research output: Book/ReportDoctoral thesisResearch

Standard

Med ord og ikke med slag : Teologi og historieskrivning i Henrik af Letlands krønike (ca. 1227). / Jensen, Carsten Selch.

København : Publikationer fra Det teologiske Fakultet, 2017. 476 p. (Publikationer fra Det Teologiske Fakultet, Vol. 71).

Research output: Book/ReportDoctoral thesisResearch

Harvard

Jensen, CS 2017, Med ord og ikke med slag: Teologi og historieskrivning i Henrik af Letlands krønike (ca. 1227). Publikationer fra Det Teologiske Fakultet, vol. 71, Publikationer fra Det teologiske Fakultet, København.

APA

Jensen, C. S. (2017). Med ord og ikke med slag: Teologi og historieskrivning i Henrik af Letlands krønike (ca. 1227). København: Publikationer fra Det teologiske Fakultet. Publikationer fra Det Teologiske Fakultet, Vol.. 71

Vancouver

Jensen CS. Med ord og ikke med slag: Teologi og historieskrivning i Henrik af Letlands krønike (ca. 1227). København: Publikationer fra Det teologiske Fakultet, 2017. 476 p. (Publikationer fra Det Teologiske Fakultet, Vol. 71).

Author

Jensen, Carsten Selch. / Med ord og ikke med slag : Teologi og historieskrivning i Henrik af Letlands krønike (ca. 1227). København : Publikationer fra Det teologiske Fakultet, 2017. 476 p. (Publikationer fra Det Teologiske Fakultet, Vol. 71).

Bibtex

@phdthesis{7cce7c7093ae489db7dc3d867fc92f2f,
title = "Med ord og ikke med slag: Teologi og historieskrivning i Henrik af Letlands kr{\o}nike (ca. 1227)",
abstract = "Henrik af Letland er forfatteren bag en af de allervigtigste korstogs- og missionskr{\o}niker fra 1200-tallet. Hans kr{\o}nike er i sig selv en fascinerende beretning om koloniseringen og kristningen af de hedenske folkeslag, der beboede de omr{\aa}der vi i dag kender som Estland og Letland. Gennem en intensiv missionsindsat underst{\o}ttet af flere korstog blev disse omr{\aa}der efterh{\aa}nden en del af en vesterlandsk kulturkreds. Samtidig behandler kr{\o}niken nogle helt centrale kapitler af dansk middelalderhistorie gennem skildringerne af Valdemar Sejrs togter til Estland (fx 1219 knyttet til legenden om Dannebrog) og danskernes forhold til svenske, tyske og ortodokst russiske kirkefolk og storm{\ae}nd, som ogs{\aa} s{\o}gte indflydelse i regionen p{\aa} bekostning af de lokale folk selvst{\ae}ndighed og frihed. Med ord og ikke med slag, er forfatteren Carsten Selch Jensens afhandling, indleveret til forsvar for den teologiske doktorgrad ved Det Teologiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet i 2017.Udover at analysere selve fremstillingsformen i kr{\o}niken s{\o}ger afhandlingen ogs{\aa} at klarl{\ae}gge Henriks relationer til den bredere korstogsbev{\ae}gelse i samtiden.",
keywords = "Det Teologiske Fakultet, Disputatser, korstog, kristning, middelalder",
author = "Jensen, {Carsten Selch}",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93361-31-7",
series = "Publikationer fra Det Teologiske Fakultet",
publisher = "Publikationer fra Det teologiske Fakultet",

}

RIS

TY - THES

T1 - Med ord og ikke med slag

T2 - Teologi og historieskrivning i Henrik af Letlands krønike (ca. 1227)

AU - Jensen, Carsten Selch

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Henrik af Letland er forfatteren bag en af de allervigtigste korstogs- og missionskrøniker fra 1200-tallet. Hans krønike er i sig selv en fascinerende beretning om koloniseringen og kristningen af de hedenske folkeslag, der beboede de områder vi i dag kender som Estland og Letland. Gennem en intensiv missionsindsat understøttet af flere korstog blev disse områder efterhånden en del af en vesterlandsk kulturkreds. Samtidig behandler krøniken nogle helt centrale kapitler af dansk middelalderhistorie gennem skildringerne af Valdemar Sejrs togter til Estland (fx 1219 knyttet til legenden om Dannebrog) og danskernes forhold til svenske, tyske og ortodokst russiske kirkefolk og stormænd, som også søgte indflydelse i regionen på bekostning af de lokale folk selvstændighed og frihed. Med ord og ikke med slag, er forfatteren Carsten Selch Jensens afhandling, indleveret til forsvar for den teologiske doktorgrad ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet i 2017.Udover at analysere selve fremstillingsformen i krøniken søger afhandlingen også at klarlægge Henriks relationer til den bredere korstogsbevægelse i samtiden.

AB - Henrik af Letland er forfatteren bag en af de allervigtigste korstogs- og missionskrøniker fra 1200-tallet. Hans krønike er i sig selv en fascinerende beretning om koloniseringen og kristningen af de hedenske folkeslag, der beboede de områder vi i dag kender som Estland og Letland. Gennem en intensiv missionsindsat understøttet af flere korstog blev disse områder efterhånden en del af en vesterlandsk kulturkreds. Samtidig behandler krøniken nogle helt centrale kapitler af dansk middelalderhistorie gennem skildringerne af Valdemar Sejrs togter til Estland (fx 1219 knyttet til legenden om Dannebrog) og danskernes forhold til svenske, tyske og ortodokst russiske kirkefolk og stormænd, som også søgte indflydelse i regionen på bekostning af de lokale folk selvstændighed og frihed. Med ord og ikke med slag, er forfatteren Carsten Selch Jensens afhandling, indleveret til forsvar for den teologiske doktorgrad ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet i 2017.Udover at analysere selve fremstillingsformen i krøniken søger afhandlingen også at klarlægge Henriks relationer til den bredere korstogsbevægelse i samtiden.

KW - Det Teologiske Fakultet

KW - Disputatser

KW - korstog

KW - kristning

KW - middelalder

M3 - Doktordisputats

SN - 978-87-93361-31-7

T3 - Publikationer fra Det Teologiske Fakultet

BT - Med ord og ikke med slag

PB - Publikationer fra Det teologiske Fakultet

CY - København

ER -

ID: 176345505