Når Medierne Sætter Dagsordenen

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

Standard

Når Medierne Sætter Dagsordenen. / Vinding, Niels Valdemar; Borberg, Vibeke; Borberg, Hjarn von Zernichow; Suhr, Christian.

1 ed. København : Djøf Forlag, 2021. 354 p.

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

Harvard

Vinding, NV, Borberg, V, Borberg, HVZ & Suhr, C 2021, Når Medierne Sætter Dagsordenen. 1 edn, Djøf Forlag, København.

APA

Vinding, N. V., Borberg, V., Borberg, H. V. Z., & Suhr, C. (2021). Når Medierne Sætter Dagsordenen. (1 ed.) Djøf Forlag.

Vancouver

Vinding NV, Borberg V, Borberg HVZ, Suhr C. Når Medierne Sætter Dagsordenen. 1 ed. København: Djøf Forlag, 2021. 354 p.

Author

Vinding, Niels Valdemar ; Borberg, Vibeke ; Borberg, Hjarn von Zernichow ; Suhr, Christian. / Når Medierne Sætter Dagsordenen. 1 ed. København : Djøf Forlag, 2021. 354 p.

Bibtex

@book{e56e8c99230444b199550cb0d7f105e6,
title = "N{\aa}r Medierne S{\ae}tter Dagsordenen",
abstract = "Hvad sker der, n{\aa}r medierne s{\ae}tter dagsordenen? I denne antologi belyses mediernes dagsordens{\ae}ttende rolle med nedslag i d{\ae}kningen af nogle af de senere {\aa}rs store mediehistorier, som har sat et tydeligt aftryk p{\aa} samfundsudviklingen f.eks. i form af ny lovgivning, politiske skandaler og {\o}konomiske omprioriteringer. Emnet behandles tv{\ae}rfagligt af forskere og fagpersoner med ekspertise indenfor det omr{\aa}de, som de enkelte mediehistorier ang{\aa}r. Hvilke journalistiske metoder blev anvendt, hvilke problemer opstod og hvilke samfundsm{\ae}ssige aftryk gav f.eks. tv-dokumentarserien Moskeerne bag sl{\o}ret, De vaccinerede piger, eller sagerne om Gyllegate, Ventetidssagen og Hvidvask i Danske Banks estiske afdeling. Hvordan kan det journalistiske greb med brug af cases f{\aa} vidtr{\ae}kkende betydning, som det blev tilf{\ae}ldet med »Dovne Robert«?Bogen debatterer mediernes rolle og betydning i et demokratisk samfund med vide rammer for en kritisk presse, og giver et forskningsbaseret bidrag til en faglig diskussion om mediernes forvaltning af deres muligheder for at s{\ae}tte dagsordenen. Bogen er redigeret p{\aa} en m{\aa}de, der ogs{\aa} g{\o}r den velegnet til brug i undervisning om medier og samfund p{\aa} gymnasiale og videreg{\aa}ende uddannelser.Med bidrag fra blandt andre: VIBEKE BORBERG, advokat, HJARN v. ZERNICHOW BORBERG, ekstern lektor, {\O}konomisk Institut, K{\o}benhavns Universitet, CHRISTIAN SUHR, lektor, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, NIELS VALDEMAR VINDING, Postdoc, Institut for tv{\ae}rkulturelle og Regionale Studier, K{\o}benhavns Universitet, KIRSTINE SINCLAIR, lektor, Syddansk Universitet og VINCENT HENDRICKS, professor, Institut for Kommunikation, K{\o}benhavns Universitet.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Medier, Fort{\ae}lling, Nyheder, Islam, Pr{\ae}diken, Religion",
author = "Vinding, {Niels Valdemar} and Vibeke Borberg and Borberg, {Hjarn von Zernichow} and Christian Suhr",
year = "2021",
month = jan,
day = "6",
language = "Dansk",
isbn = "9788757449631",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
edition = "1",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Når Medierne Sætter Dagsordenen

AU - Vinding, Niels Valdemar

AU - Borberg, Vibeke

AU - Borberg, Hjarn von Zernichow

AU - Suhr, Christian

PY - 2021/1/6

Y1 - 2021/1/6

N2 - Hvad sker der, når medierne sætter dagsordenen? I denne antologi belyses mediernes dagsordensættende rolle med nedslag i dækningen af nogle af de senere års store mediehistorier, som har sat et tydeligt aftryk på samfundsudviklingen f.eks. i form af ny lovgivning, politiske skandaler og økonomiske omprioriteringer. Emnet behandles tværfagligt af forskere og fagpersoner med ekspertise indenfor det område, som de enkelte mediehistorier angår. Hvilke journalistiske metoder blev anvendt, hvilke problemer opstod og hvilke samfundsmæssige aftryk gav f.eks. tv-dokumentarserien Moskeerne bag sløret, De vaccinerede piger, eller sagerne om Gyllegate, Ventetidssagen og Hvidvask i Danske Banks estiske afdeling. Hvordan kan det journalistiske greb med brug af cases få vidtrækkende betydning, som det blev tilfældet med »Dovne Robert«?Bogen debatterer mediernes rolle og betydning i et demokratisk samfund med vide rammer for en kritisk presse, og giver et forskningsbaseret bidrag til en faglig diskussion om mediernes forvaltning af deres muligheder for at sætte dagsordenen. Bogen er redigeret på en måde, der også gør den velegnet til brug i undervisning om medier og samfund på gymnasiale og videregående uddannelser.Med bidrag fra blandt andre: VIBEKE BORBERG, advokat, HJARN v. ZERNICHOW BORBERG, ekstern lektor, Økonomisk Institut, Københavns Universitet, CHRISTIAN SUHR, lektor, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, NIELS VALDEMAR VINDING, Postdoc, Institut for tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet, KIRSTINE SINCLAIR, lektor, Syddansk Universitet og VINCENT HENDRICKS, professor, Institut for Kommunikation, Københavns Universitet.

AB - Hvad sker der, når medierne sætter dagsordenen? I denne antologi belyses mediernes dagsordensættende rolle med nedslag i dækningen af nogle af de senere års store mediehistorier, som har sat et tydeligt aftryk på samfundsudviklingen f.eks. i form af ny lovgivning, politiske skandaler og økonomiske omprioriteringer. Emnet behandles tværfagligt af forskere og fagpersoner med ekspertise indenfor det område, som de enkelte mediehistorier angår. Hvilke journalistiske metoder blev anvendt, hvilke problemer opstod og hvilke samfundsmæssige aftryk gav f.eks. tv-dokumentarserien Moskeerne bag sløret, De vaccinerede piger, eller sagerne om Gyllegate, Ventetidssagen og Hvidvask i Danske Banks estiske afdeling. Hvordan kan det journalistiske greb med brug af cases få vidtrækkende betydning, som det blev tilfældet med »Dovne Robert«?Bogen debatterer mediernes rolle og betydning i et demokratisk samfund med vide rammer for en kritisk presse, og giver et forskningsbaseret bidrag til en faglig diskussion om mediernes forvaltning af deres muligheder for at sætte dagsordenen. Bogen er redigeret på en måde, der også gør den velegnet til brug i undervisning om medier og samfund på gymnasiale og videregående uddannelser.Med bidrag fra blandt andre: VIBEKE BORBERG, advokat, HJARN v. ZERNICHOW BORBERG, ekstern lektor, Økonomisk Institut, Københavns Universitet, CHRISTIAN SUHR, lektor, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, NIELS VALDEMAR VINDING, Postdoc, Institut for tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet, KIRSTINE SINCLAIR, lektor, Syddansk Universitet og VINCENT HENDRICKS, professor, Institut for Kommunikation, Københavns Universitet.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Medier

KW - Fortælling

KW - Nyheder

KW - Islam

KW - Prædiken

KW - Religion

UR - https://www.djoef-forlag.dk/book-info/nar-medierne-saetter-dagsordenen

M3 - Antologi

SN - 9788757449631

BT - Når Medierne Sætter Dagsordenen

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

ID: 254683338