Urinvejsinfektioner i almen praksis: symptomer,epidemiologi og mikrobiologi

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Standard

Urinvejsinfektioner i almen praksis : symptomer,epidemiologi og mikrobiologi. / Holm, Anne; Cordoba Currea, Gloria Cristina; Arpi, Magnus; Bjerrum, Lars.

In: Maanedsskrift for Almen Praksis, 2017.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Harvard

Holm, A, Cordoba Currea, GC, Arpi, M & Bjerrum, L 2017, 'Urinvejsinfektioner i almen praksis: symptomer,epidemiologi og mikrobiologi', Maanedsskrift for Almen Praksis. <https://www.maanedsskriftet.dk/mpl/2017/259/11895/>

APA

Holm, A., Cordoba Currea, G. C., Arpi, M., & Bjerrum, L. (2017). Urinvejsinfektioner i almen praksis: symptomer,epidemiologi og mikrobiologi. Maanedsskrift for Almen Praksis. https://www.maanedsskriftet.dk/mpl/2017/259/11895/

Vancouver

Holm A, Cordoba Currea GC, Arpi M, Bjerrum L. Urinvejsinfektioner i almen praksis: symptomer,epidemiologi og mikrobiologi. Maanedsskrift for Almen Praksis. 2017.

Author

Holm, Anne ; Cordoba Currea, Gloria Cristina ; Arpi, Magnus ; Bjerrum, Lars. / Urinvejsinfektioner i almen praksis : symptomer,epidemiologi og mikrobiologi. In: Maanedsskrift for Almen Praksis. 2017.

Bibtex

@article{59278c282ab04ae39d78cb476acbc4ee,
title = "Urinvejsinfektioner i almen praksis: symptomer,epidemiologi og mikrobiologi",
abstract = "Urinvejsinfektioner (UVI) er hyppige i almen praksis og for{\aa}rsages i 70-80 % af tilf{\ae}ldene af Escherichia coli. Dette g{\ae}lder is{\ae}r for yngre mennesker, men stigende alder og komorbiditet {\o}ger risikoen for infektion med andre bakterier. Inddelingen i ukompliceret UVI (voksne, ikke-gravide, raske kvinder uden malformationer i urinvejene eller betydende komorbiditet) og kompliceret UVI (m{\ae}nd, b{\o}rn og kvinder med malformationer eller komorbiditet) har betydning for valg af diagnostik og behandling. P{\aa} verdensplan er antibiotikaresistens et stigende problem. N{\aa}r det g{\ae}lder UVI, holder man s{\ae}rligt {\o}je med ESBL (extented spectrum beta-lactamase) producerende E. coli. Andelen af E. coli-bakterier, der er resistente over for ampicillin, har ligget h{\o}jt i en del {\aa}r, og dette antibiotikum b{\o}r generelt undg{\aa}s, medmindre der er foretaget resistensbestemmelse. ",
author = "Anne Holm and {Cordoba Currea}, {Gloria Cristina} and Magnus Arpi and Lars Bjerrum",
year = "2017",
language = "Dansk",
journal = "Maanedsskrift for praktisk Laegegerning og social Medicin",
issn = "0373-2746",
publisher = "Maanedsskrift for Almen Praksis",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Urinvejsinfektioner i almen praksis

T2 - symptomer,epidemiologi og mikrobiologi

AU - Holm, Anne

AU - Cordoba Currea, Gloria Cristina

AU - Arpi, Magnus

AU - Bjerrum, Lars

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Urinvejsinfektioner (UVI) er hyppige i almen praksis og forårsages i 70-80 % af tilfældene af Escherichia coli. Dette gælder især for yngre mennesker, men stigende alder og komorbiditet øger risikoen for infektion med andre bakterier. Inddelingen i ukompliceret UVI (voksne, ikke-gravide, raske kvinder uden malformationer i urinvejene eller betydende komorbiditet) og kompliceret UVI (mænd, børn og kvinder med malformationer eller komorbiditet) har betydning for valg af diagnostik og behandling. På verdensplan er antibiotikaresistens et stigende problem. Når det gælder UVI, holder man særligt øje med ESBL (extented spectrum beta-lactamase) producerende E. coli. Andelen af E. coli-bakterier, der er resistente over for ampicillin, har ligget højt i en del år, og dette antibiotikum bør generelt undgås, medmindre der er foretaget resistensbestemmelse.

AB - Urinvejsinfektioner (UVI) er hyppige i almen praksis og forårsages i 70-80 % af tilfældene af Escherichia coli. Dette gælder især for yngre mennesker, men stigende alder og komorbiditet øger risikoen for infektion med andre bakterier. Inddelingen i ukompliceret UVI (voksne, ikke-gravide, raske kvinder uden malformationer i urinvejene eller betydende komorbiditet) og kompliceret UVI (mænd, børn og kvinder med malformationer eller komorbiditet) har betydning for valg af diagnostik og behandling. På verdensplan er antibiotikaresistens et stigende problem. Når det gælder UVI, holder man særligt øje med ESBL (extented spectrum beta-lactamase) producerende E. coli. Andelen af E. coli-bakterier, der er resistente over for ampicillin, har ligget højt i en del år, og dette antibiotikum bør generelt undgås, medmindre der er foretaget resistensbestemmelse.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Maanedsskrift for praktisk Laegegerning og social Medicin

JF - Maanedsskrift for praktisk Laegegerning og social Medicin

SN - 0373-2746

ER -

ID: 208961423