Støtte i den offentlige digitalisering: En kvalitativ undersøgelse af digital støtte og digitale støttepersoner i Danmark

Research output: Book/ReportReportResearch

Documents

  • Fulltext

    Final published version, 1.38 MB, PDF document

Hvad er digital støtte? Og hvordan hjælper vi hinanden, når vi bliver usikre i de offentlige digitale selvbetjeningssystemer? Denne rapport fra Center for Humanistisk Sundhedsforskning belyser hvordan digital støtte foregår, og hvorfor den i højere grad bør være en hjørnesten i den offentlige service.

Regeringens visioner for den offentlige digitalisering bygger både på et ideal om digital inklusion og på ambitioner om, at danskerne skal være digitalt selvstændige. På baggrund af en kvalitativ undersøgelse af digital støtte ifm. brug af offentlige digitale selvbetjeningssystemer, stiller forskere fra Center for Humanistisk Sundhedsforskning i denne rapport sig kritisk over for den politisk målsætning om digital selvstændighed.

Rapportens argument er, at digital støtte i praksis spiller en afgørende rolle, når borgere står over for en ny offentlig digital selvbetjeningsløsning. Vejledning, råd, sparring og tryghed er afgørende for den digitale interaktion og dermed afgørende for inklusionen af de borgere, som af den ene eller anden grund er udfordret i deres digital interaktion med det offentlige.
Original languageDanish
PublisherCenter for humanistisk Sundhedsforskning
Number of pages41
Publication statusPublished - 2024

Number of downloads are based on statistics from Google Scholar and www.ku.dk


No data available

ID: 380360617